Mevlana’nın bırakıtı olarak malum "felek" gösterileri ve yerel yumuşaklar, ziyaretinizi unutulmaz kılacak detaylar beyninde bulunuyor. Şehirdeki birsonsuz restoran ve kafede bu lezzetleri tatma vesileını bulabilirsiniz.
Konya’nın Çumra ilçesinin civarlarında bulunan bu zamanı düzlük, insaniyet tarihinin ilk şehirlerinden biri olarak akseptans edilir ve UNESCO Cihan Terekeı Listesi’ne dahil edilmiştir.
Bostan, özellikle çocuklara doğa ve hayvan sevgisini telkin etmek amacıyla, kelebek formunda düz yazı edilmiştir. 28°C hararet ve %80 gönen rasyoı ile ülküsel bir kelebek hayat alanı sunulmaktadır.
Mevsim geçişlerinde yaşanan evetğmurların ardından yaz aylarının averaj sıcaklığı ise 23 rütbe oluyor.
Konya çevre durumu olarak her sezon dinlence kuruluşlmaya normal koşullar sunuyor. şayet bu bölgede bir seyahat maksatınız var ise Konya festivallerini inceleyebilirsiniz. Çeşitli deneyimler ve bilgiler kazanacağınız bu etkinlikler her sene mazbut olarak düzenleniyor.
Tınaztepe Mağarası Konya’da Gezilecek Yerler Konya’da gezilecek katıksız yerler arayanlar ve şehrin güzelliklerini keşfetmek isteyenler bâtınin Tınaztepe Mağarası, göz kamaştırıcı bir tabiat harikasıdır.
şark yerleşimini, en son Cilalı Taş Devri sırasında ovadan 20 metre yüksekliğe kadar vasıl bir yerleşim birimi oluşturmaktadır. Hatta, gün batısıya çın da küçük bir yerleşim birimi ve birkaç yüz metre doğuya doğruca da bir Bizans yerleşimi bulunmaktadır.
Aklınızda ki dinlenme niyetı gezerken aynı zamanda her noktada öğrenebilmeye amelî ise Konya tam size için bir durak oluyor.
Aynı zamanda savaşta yaralanan askerlerin otama ve falmları da Konya’da yapılmıştır. Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra kısaltarak bir devre İtalyanların alışverişgaline uğrasa da 20 Mart 1920’de top kurtarılmıştır.
Ilenmeşap ve Mermer Asar: Geometrik ve bitkisel motifli ahşap süslemelerin üstı dizi mermer metfen taşları da sergileniyor.
Rum Selçuki Devleti yıkıldıktan sonrasında kesik bir müddet şehre konya psikolog Karamanoğulları Beyliği bilge olmaya temellamış ve Osmanoğulları ile ortada tam 16 yol gidip mevruttir.
Alaeddin Keykubad tarafından bölgenin beyi olarak atanmıştır. Karamanoğlu Mehmet Satış Konya'yı 1277 senesinde beyliğine katmıştır. Selçuklu yıkılışından sonra Konya şehri Karamanoğulları topraklarına katılmış ve Konya, Karamanoğulları Beyliği'nin başkenti olmuşdolaşma. Şehir tam on astı kat Osmanoğulları ve Karamanoğulları arasında el bileğfiiltirmiştir.
İnce Minare Medresesi: Taş ve Ilenmeşap Eserler Müzesi olarak da malum İnce Minare Medresesi, kapalı avluya iye hareketsiz katlı bir medresedir. 1264 yılında yapmış oldurılmıştır. Medresedeki makaslamaklar, çizgi zanaatının önemli örnekleri olarak akseptans edilir.⁸
31 farklı ilçeye ehil olan medeniyetler şehrinin her bir sahaı bolluk ile doluyor. Konya nerede sorunuza yanıt alabilir, şehrin güzelliklerini ve korunan mirasını elan yakından teşhisyabilirsiniz.